Najboljši plačljivi PDF pregledovalniki

Datoteke v formatu PDF so ene od najpogostejših tipov datotek, ki se danes uporabljajo zaradi ohranjanja postavitve slik in pisav na različnih naprav. Vendar pa je za odpiranje in urejanje PDF-jev na izbiro morje aplikacij in med njimi se je težko znajti. Na spodnjem seznamu boste našli nekaj najboljših plačljivih urejevalnikov PDF-jev, s katerimi smo skušali namesto vas ločiti zrnje od plev.

Večina urejevalnikov je na voljo za mesečno naročnino.


Kaj je dobro upoštevati pri nakupu PDF urejevalnika:

Kreiranje PDF-ov in izvažanje v druge formate

PDF urejevalnik mora znati ustvariti PDF-e iz različnih formatov (npr. Microsoft Office, OpenOffice). Pri skeniranju dokumentov mora vsebovati tehnologijo za optično prepoznavanje znakov (OCR), da je besedilo v PDF-u mogoče prekopirati ali poiskati. Prav tako mora znati pretvoriti PDF v različne druge formate, kot je MS Word ali html in pri tem obdržati slike, hiperpovezave in druge elemente.

Urejanje oz. popravljanje vsebine

Urejanje vsebine pomeni spreminjanje obstoječega besedila v PDF-ju v formatu in pisavah (fontih), ki so del PDF-ja. To je eden od ključnih faktorjev, zakaj običajno potrebujete plačljivo orodje, in pri katerem prihaja tudi do težav. Če namreč na svojem računalniku nimate vseh potrebnih pisav, kar se pogosto zgodi, boste imeli z urejanjem težave. Nekatera orodja vam lahko pri tem ponudijo podobno pisavo, drugje pa jo boste morali morda sami spremeniti. Težave lahko nastanejo tudi s šumniki, ker večina pisav, ne vsebuje znakov čČžŽ.

Orodja večinoma omogočajo tudi spreminjanje velikosti pisav, dodajanje in brisanje slik ipd.

Označevanje in komentiranje

Nobeno od naštetih PDF orodij nima težav z označevanjem in komentiranjem PDF-jev, kar omogočajo tudi skoraj vsa brezplačna orodja.

Varnost

Plačljiva orodja omogočajo boljšo varnost PDF dokumentov, npr. podpisovanje dokumentov z elektronskim potrdilom (certifikatom), ki zagotavlja visoko varnost pred nepooblaščenim spreminjanjem dokumentov in se lahko uporablja tudi v uradne namene. Brezplačna orodja omogočajo »prostoročno« podpisovanje, kjer se podpišete z miško, nekatera pa omogočajo povezavo s pametnim telefonom in podpisom s prstom na zaslonu.


ProgramUporabite ga, če želite
Adobe Acrobat Pro DCrobustno in zmogljivo orodje
Nitro Pro 12izpopolnjene možnosti skupne rabe, predvsem za podjetja
PDF Architect 5preprosto uporabo in paketno obdelavo
Drawboard PDFuporabljati elektronsko pisalo

Adobe Acrobat Pro DC

Za zahtevno uporabo

Adobe Acrobat Pro DC - Za zahtevno uporabo

Acrobat DC je že vrsto let standardni program za ustvarjanje, urejanje, ogled, tiskanje in podpisovanje PDF-jev. Novi vmesnik omogoča boljši pregled nad številnimi orodji. Če želite urejati svoje dokumente na namizju, v oblaku in mobilni napravi, ima Acrobat najbolj dodelane rešitve. Ena od zanimivih funkcij, ki jih druga orodja nimajo, je generiranje fonta iz skeniranega dokumenta. Tudi če pisave nimate v svojem računalniku, bo Acrobat ustvaril podobno pisavo in poskeniran dokument boste lahko dodatno uredili po želji.

Več o možnostih popravljanja besedila v PDF-jih lahko preberete tukaj.

Osnovna različica Acrobata Pro stane 15 EUR na mesec, polna, ki omogoča npr. tudi primerjavo različnih PDF-jev pa 30 EUR na mesec.


Nitro Pro 12

Za skupno rabo

Zelo zmogljivo orodje z vsemi funkcijami, ki jih potrebujete. Ima napredne možnosti podpisovanja občutljivih dokumentov z upravljanjem pravic, ki v kombinaciji z oblakom dokumentov pridejo prav predvsem podjetjem. Zelo učinkovito je tudi pretvarjanje datotek, saj obvlada preko 300 različnih formatov datotek, iz katerih lahko izdelate PDF-je in jih izvozite v druge formate.

Neomejena licenca za 1 osebo, ki vključuje tudi enoletno naročnino na dokumentni oblak, stane 194 EUR.


PDF Architect 5

Za paketno obdelavo

PDF Architect 5 -Za paketno obdelavo

PDF Architect je edini program za urejanje PDF-jev, ki je na voljo v modulih glede na vaše potrebe. Vsebuje vse potrebne funkcije za domače in poslovne uporabnike. Uporabite ga lahko tudi kot navidezni oz. virtualni tiskalnik za tiskanje raznih datotek v PDF. Ima tudi zelo dobre možnosti paketne obdelave datotek, če želite npr. naenkrat pretvoriti več sto datotek iz PDF-ja v Word. Če želite dober nadomestek Acrobata za nižjo ceno, je to pravo orodje za vas. Standardna različica stane 49 EUR, na voljo pa so tudi delni paketi, npr. za paketno pretvarjanje datotek, ki stanejo 19 EUR.


Drawboard PDF

Kot nadomestek papirja

Drawboard PDF - Kot nadomestek papirja

Drawboard PDF je namenjen predvsem pisanju komentarjev na roko z uporabo peresa na tabličnih napravah, kot so Microsoft Surface. Je zelo primerna rešitev za tiste, ki se ne želite odpovedati pisanju na roke, hkrati pa ne želite trošiti papirja. Na voljo je za 10 EUR.


OGLEJTE SI TUDI:


Če potrebujete pomoč pri urejanju ali prevodu PDF-ja, nas kontaktirajte na pdf@aikwit.com.


Ključne besede:
PDF-pregledovalnik, pregledovalnik PDF-jev, PDF editor, PDF orodje, orodje za postavljanje PDF-ov, urejanje PDF-jev, PDF program, PDF bralnik, program za urejanje