Kaj storiti, če potrebujete prevod PDF-ja

Potrebujete prevod PDF-ja, pa nimate izvirne datoteke?

PDF-ji so izvrstne datoteke za zanesljivo izmenjavo informacij, ne glede na to, v kateri napravi si jih ogledujete, saj ohranjajo originalno vsebino in postavitev. Težava pa je, če želimo datoteke PDF urejati, spreminjati ali prevesti. Za prevod PDF-ja je najbolje, če imate na voljo originalno datoteko, iz katere je bil generiran PDF. To so običajno Adobe InDesign, Adobe Framemaker, Microsoft Word. Izvor lahko včasih preverite tako, da v Adobe Acrobat Readerju pod File/Datoteka preverite Properties/Lastnosti.

Primer:

Izvor PDF-ja
Izvor PDF-ja

Tako lahko prevod opravite učinkovito – hitreje, ceneje in kakovostno.

Če izvirne datoteke nimate in je nikakor ne morete dobiti, boste porabili veliko več časa, da boste najprej izvozili besedilo, ga nato prevedli in potem še na novo postavili dokument v obliki PDF. DTP ali Desktop Publishing (namizno založništvo) ni poceni – pričakujete lahko precejšnje dodatne stroške s tem, da je treba prevod besedila na novo postaviti s pomočjo posebnega orodja.

Ko izvirna datoteka dokumenta PDF ni na voljo, boste morali uporabiti tehnologijo OCR (Optical Character Recognition), ki se uporablja za to, da skenirane dokumente, slike in ostale vrste datotek spremenite v obliko, primerno za urejanje. Učinkovitost tehnologije OCR je močno odvisna od postavitve in jasnosti dokumenta, ki ga želite optično prebrati, zato ne morete vedno pričakovati najboljših rezultatov. Namesto pravilno prenesenega besedila lahko naletite na kopico čudnih znakov in znakov z naglasi. Obstaja veliko rešitev za OCR, od brezplačnih do profesionalnih, a brez tega ne bo šlo.

Če se ne želite ukvarjati z vsemi različnimi načini in orodji za pretvorbo dokumentov, optičnim branjem, DTP in prevajanjem, obstajajo tudi profesionalne rešitve, ki vam jih lahko ponudi podjetje Aikwit. Zakaj bi imeli težave, če vam ni treba?

Naj bo izvor z vami
Naj bo izvor z vami

OGLEJTE SI TUDI:


Če potrebujete pomoč pri urejanju ali prevodu PDF-ja, nas kontaktirajte na pdf@aikwit.com.


Ključne besede:
prevod PDF-ja, izvirne datoteke, original, izvorne datoteke, Adobe InDesign, Adobe Framemaker